Pas på barnet i trafikken

Det at have børn er ikke altid lige nemt. Som forældre har man meget ansvar, og man vil gøre alt for at passe på sit barn. Trafikken er det sted, hvor det kræver lidt mere opmærksomhed, og forberedelse. Som forældre er det dit ansvar at sørge for at dit barn kender til trafiksikkerhed, og følger den. Trafikken kan være et farligt sted, hvis man ikke passer ordentligt på. Er du i tvivl om hvad du skal være opmærksom på, når det kommer til børn og sikkerhed, så kan du altid læse mere på ungmor.dk hvor du kan få mange gode råd. 

Trafiksikkerhed 

Når det kommer til trafiksikkerhed er der flere ting du skal være opmærksom på. Dette er uanset om i går, cykler, eller noget helt andet, man skal altid være opmærksom og forbedret, når man er i trafikken.  

Når dig og dit barn går i trafikken er det vigtigt, at du viser dit barn hvad man skal gøre, hvor man skal gå, og hvad man skal være opmærksom på. Dette betyder at det kan være en god idé at involvere dit barn. For eksempel, når I skal krydse vejen, så skal i kigge til begge sider inden I går over, for at være sikker på at det er sikkert at krydse vejen. Her kan du involvere dit barn, spørg dem om at kigge til begge sider, og derefter om det er sikkert at krydse. Hvis barnet siger noget forkert, så skal du forklare barnet hvorfor det er forkert, og fortælle dem hvad det rigtige ville være. På den måde, vil dit barn med tiden lærer, hvad de skal gøre. 

Hvis I tager ud og cykler, skal du lærer dem de forskellige love, da dette også er med til at gøre det mere sikkert at færdes i trafikken. Du skal også fortælle dem, at de skal have cykelhjelm på, reflekser, hvis det kan være svært at se dem, og cykellygter, da alt dette er vigtigt for at holde dit barn sikkert.  

Det er meget vigtigt at du viser, og lærer dit barn hvordan man skal forholde sig i trafikken, ellers kan være farligt. Man altid gerne vil have sit barn kommer sikkert frem og tilbage. 

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*