Hop på cyklen med den perfekte cykelhjelm

De stigende benzin- og dieselpriser inspirerer til at finde alternative transportformer. Og med varmere temperaturer på vej er det oplagt at finde cyklen frem. Uanset om det er elcykel eller almindelig cykel, så er det en transportform, der er mange fordele ved frem for at tage bilen:

  • Gratis
  • Ingen parkeringsproblemer
  • Motion
  • Frisk luft

Når du tager cyklen, er det vigtigste udstyr en cykelhjelm. Det er endnu ikke et lovkrav at køre med cykelhjelm i Danmark, men flere og flere vælger heldigvis at bruge hjelmen. Du kan komme så galt afsted og på et øjeblik få vendt op og ned på dit liv, hvis du ikke sørger for at bruge sikkerhedsudstyr. Så på med hjelmen og tag en børste med i tasken, hvis du er bange for, hvordan frisuren ser ud, når du tager hjelmen af.

Har du børn, du skal transportere om morgenen, er det ingen undskyldning for at lade cyklen stå. Selv helt små børn kan sagtens komme med på cyklen i cykelsæde for eller bag eller i cykeltrailer. Igen er hjelmen alfa og omega for at passe bedst muligt på de små poder Her er cykelhjelm baby løsningen, da hjelmen selvfølgelig skal passe til barnets hoved for at give den bedst mulige beskyttelse.

Børn på egen cykel

I Danmark er der tradition for, at børn skal lære at cykle. Vi starter tidligt med 3-hjulede cykler, løbecykler, cykler med støtteben og til sidst kan børnene holde balancen på en almindelig cykel. Det er en ganske særlig dag, den dag, hvor dit barn selv cykler derudaf. Men med nye færdigheder følger også bekymringer fra forældrenes side. Derfor skal sikkerhedsudstyret selvfølgelig være i orden. Sår og hudafskrabninger på knæ og albuer er nok svære at undgå helt i starten, selv om man også kan få beskyttelse hertil, men sår i hovedet kan være meget alvorlige og her spiller cykelhjelmen en altafgørende rolle. 

Hjelmen skal være godkendt

Cykelhjelme skal leve op til alverdens sikkerhedsstandarder og certificeringer, så det er ikke tilstrækkeligt at finde en gammel udgave frem på loftet. Det anbefales derfor at købe hjelmen hos en professionel forhandler, der kan vejlede dig.   

Be the first to comment

Leave a Reply

Din email adresse vil ikke blive vist offentligt.


*